Det finns många hemsidor som inspirerar oss i digital design. Här är tio av dem:

1. Awwwards – En webbplats som samlar in de bästa och mest inspirerande webbsidorna från runt om i världen. Du kan söka efter olika kategorier eller använda deras ”site of the day” -funktion för att hitta nya favoriter.

2. Behance – Ett gemensamt ställe för kreativa proffs att showcasea och upptäcka ny talang inom design, illustration, fotografi, mode, teknik och mycket mer. Det finns massor av fantastiskt arbete att explorera på denna sida.

3. Dribbble – Dribbble är en plattform för designers att dela små bilder (”shots”) av det de jobbar på just nu. Det är en perfekt plats för inspiration eftersom man snabbt och enkelt kan bläddra igenom olika idéer och se hur andra designers löser olika problem. Man kan även gilla och kommentera shots, så det finns möjlighet till feedback från andra användare.

4 .Designspiration – En sajt som inspirerar dig med tusentals exempel på bra design från hela världen (och historien). Designspiration har verktyg för att filtreras resultat baserat på farge, typografi etc., så du enkelt kan hitta precis det du letar efter (eller bara lata dig scrolla runt i timmar).
Nyckelord: #designinspiration #webbdesign #digitaldesign #typography #grafiskdesign

”Designerns favoritsajter: De bästa inspirationkällorna på nätet”

Designerns favoritsajter: De bästa inspirationkällorna på nätet.

Det finns ingen brist på bra inspiration på nätet för designers och kreativa. Här är en lista med mina personliga favoriter:

Behance – Ett av de mest välrenommerade och användarvänliga gallerierna för digital konst och design. Det är enkelt att bläddra igenom olika kategorier eller söka efter specifika saker, och det finns massor av fantastiskt arbete att titta på. Dessutom kan man ladda upp egna alster och dela dem med andra användare.

Dribbble – En annan mycket populär plattform för designers, illustratörer, webbutvecklare mm. Dribbble är dock inte lika öppen som Behance, utan endast registrerade användare (och deras inbjudna gäster) kan se de inlagg som laddas upp. På grund av detta är kvaliteten ofta högre hos Dribbble, men det finns fortfarande massor av inspirerande saker att ta del av om man lyckas ta sig in dit. Förhoppningsvis blir jag snart registrerad medlem!

Awwwards – En sajt som samlar ihop de bästa websidorna från hela världen och ger dem olika priser i olika kategorier (som ”Betydande Webbplats”, ”Mobila Webbplatser” etc). Allting är indelat i smidiga gallerier vilket gör att man ligger timmar framför skærmen bara genom att titta runt!

”10 designwebbplatser som inspirerar oss att skapa fina saker”

Vilken designwebbplats inspirerar dig mest? Vi har listat tio av de finaste, mest innovativa och kreativa webbplatserna för designers. Dessa webbplatser är inte bara snygga att se på, utan de erbjuder också unikt innehåll som kan hjälpa dig att skapa dina egna fantastiska designs.

1. Awwwards – En webbplats som samlar ihop världens bästa designers och deras arbeten. Här kan du se de senaste trenderna inom design och läsa intervjuer med några av de främsta experterna inom området.

2. Behance – Ett nätverk för kreativa professionella där användare kan visa upp sina portfolios och dela sitt arbete med andra. Det finns massor av inspirerande projekt att ta del av här, från digital illustration till 3D-modellering.

3. Designspiration – En fantastisk inspirationskatalog för alltifrån logotyper till reklamkampanjer till hemsidor och mobila appar. Du kan enkelt filtrera resultaten efter olika typer av design eller använda deras sökmotor för att hitta precis det du letar efter.

4. The Best Designs – En sajt som samlar ihop den absolut bästa designen från hela världen på ett sted, sorterad efter olika kategorier som logos, affischer, websidor etcetera. Detta är verkligen en guldgruva om du vill se hur andra designers löser problem och skapar snygg grafik/designs!

5 . Logo Pond – En databas med tusentals professionella logotyper från hela v

”Hitta inspiration för ditt nästa webbdesignprojekt på dessa sajter”

Du har precis börjat planera ditt nästa webbdesignprojekt. Men du är inte säker på vart du ska börja. Inget oroa sig! Vi har listat några av de bästa sajterna för webbdesigninspiration som finns tillgängliga. Så ta en titt på listan nedan, och se om du hittar inspirationen du behöver för ditt projekt.

1. Awwwards: Hemsidan Awwwards samlar ihop de mest innovativa och användarvänliga hemsidorna från hela världen. Du kan bläddra igenom deras gallerier för att inspireras av olika layout- och designidéer, eller söka efter specifika typer av sajter (som bloggar, e-handelssajter, etc.).

2. Behance: Behance är en plattform där kreativa personer kan visa upp sina verk för resten av världen att se. Det finns massor av fantastisk webbdesign på Behance – bara gå in i ”Galleries” -sektionen och sedan ”Websites” för att ta reda på mer.

3 . Dribbble: Dribbble är en gemenskap av designers, illustratörer, grafiska formgivare och andra kreativa professionella. På Dribbble hittar man mycket smakfull design och det finns ofta flera versioner av samma idé att titta på (vilket kan vara mycket användbart). Filtrera resultaten genom taggar som #webdesign #layout etc., eller ange specific keywords i sökrutan ligger uppe till höger på sidan..

”Nyttiga länkar för alla designers: 10 st sources of inspiration”

Designers har alltid behov av inspiration och det finns många olika ställen man kan hitta den. Här är tio länkar till sources of inspiration för designers:

1. Awwwards – En sajt som samlar in de bästa designsajterna från hela världen. Du hittar massor av inspirerande designs på denna sida.

2. The Best Designs – En annan sajt som samlar in fantastisk webbdesign från hela världen. Denna sida ger dig också möjlighet att filtrera resultaten efter kategori, plattform eller land.

3. Behance – Behance är en community för kreativa proffs där du kan bläddra igenom tusentals olika portfolioer och se exakt hur andra designers gör sina alster. Detta är en utmärkt resurs om du vill se hur professionella använder olika programvaror, typografier etcetera i sin designprocess.

4. Dribbble – På Dribbble hittar du små ”shots” (skott) av stora och små designprojekt från designers runtom i världen. Det finns mycket att ta del av på denna site, men det är lite mer svårt att navigera sig fram bland all information pga det minimala gränssnittet.. Kanske inte den bästa resursen för nybörjare, men absolut v worth a look! 5 Pinterest – Pinterest äger en enorm database med inspirationsbilder taggade med #webdesign #inspiration etcetera… Nackdelen med Pinterest j compared to other similar sites is that the visual search function isn’t as developed, making it difficult to find specific images sometimes.. But overall a great resource for visual inspiration!

”Digitalsajterna som håller oss kreativa: Topp 10-listan!”

Det finns en uppsjö av olika digitala sajter som du kan använda för att hålla dig kreativ. Här är en lista med tio av de bästa:

1. Pinterest – En bra plats för inspiration när det gäller allt från mode till inredning och recept.
2. Etsy – Handla unikt handgjorda produkter eller sälja dina egna kreationer.
3. Behance – Visa upp ditt konstnärliga arbete för världen att se, och ta del av andras fantastiska portfolioer.
4. Dribbble – En community för designers där man kan dela idéer, visa upp arbeten och networka med likasinnade kreatörer.
5 5 6 7 8 9