1. Sans-serif typsnitt – Dessa typsnitter saknar dekorationer på bokstävernas slut, vilket gör dem lättlästa och användbara för digitala designprojekt. De flesta webbläsare har sans-serif typsnitt som standard.

2. Serif typsnitt – Serif-typsnitten har dekorationer på bokstavarnas slutar, vilket ger dem ett klassiskt och elegant utseende. De är ofta lite svårare att läsa på skärmar, men det finns många fantastiska exempel på dessa som fungerar bra digitalt.

3. Slab Serif Typsnitt – Detta är en variation av serift typografi där dekorationerna är mycket tjockare än vanliga serifer. Detta gör dem lite mer läsbara på skärmar och ger dem ett starkt visuellt intryck.

4. Script Typsnitt – Script-typer brukar vara mycket informella med snirkliga stilar som liknar handstilen. De kan vara svåra att läsa i textblock, men fungerar bra för logotyper och andra mindre användningar där du vill ge designen en lekfull karaktär..

5. Display Typsnitt – Display-typografi är ofta mycket stora och framträdande med unika former och stilar för att försöka dra in uppmärksamhet från betraktaren.. Displayskrifter passar inte alltid bra in i textblock, men kan vara effektiva nischenanvändningar..

6.. Decorative Typsnitt – Dekorativa typer brukar ha unika former med mönster eller ornamentik inblandad i deras design… Displayskrifter passar inte alltid bra in i textblock, men kan vara effektiva nischenanvödigheter…

Sans Serif Typsnitt

Sans Serif typsnitt är ett slags typsnitt som saknar dekorationer på bokstäverna. De flesta sans serif typsnitt har en modern och minimalistisk look. Sans Serif typsnitt passar bra för text på skärmar, eftersom det är lättare att läsa än andra typer av typsnitt. Ett känt exempel på ett sans serif-typsnitt är Arial.

Serif Typsnitt

Det finns många olika typsnitt och varje har sina egna unika egenskaper. Serif-typsnitten är ett av de vanligaste typsnitten och används ofta i tryckta dokument. Detta beror på att serifera typsnitt är lätta att läsa på papper, vilket gör dem perfekta för långa texter. De flesta bokstäver i ett serif-typsnitt har ”fötter” (serifer), vilket gör dem enklare att skilja från varandra när de står tillsammans. Det finns många olika varianter av seriferade typsnitter, allt från klassiska till moderna versioner.

Script Typsnitt

Skript typsnitt är ett slags dekorativt typsnitt som ofta används för titlar och rubriker. De flesta skript typsnitter ser mycket elegant ut och har en romantisk känsla till dem. Det finns olika stilar av skript, allt från klassiska och eleganta till lekfulla och moderna. Några av de mest populära skript typsnitten inkluderar:

· Baskerville – Ett klassiskt skript som passar bra för formella dokument.

· Brush Script – En lekfull stil med snabba, sluttande bokstäver. Perfekt för inbjudningar eller informella brev.

· Edwardian Script – En gammaldags stil med höga loopar och ornamentala detaljer. Passar bra för bröllopsinbjudningar eller andra festliga tillfällen.

Display Typsnitt

Display typsnitt är de olika stilar av text som visas på en skärm eller monitor. På grund av hur information visas på en skärm, måste display typsnitt vara utformade för att vara lättlästa och användarvänliga. Det finns olika former av textstorlekar, former och fonter för att passa in i den begränsade ytan på en skärm. Genom att välja rätt display typsnitt, kan man se till att informationen är lättläst och användarv

Handstilade Typsnitt

Typsnitt som handstilar är unika och ger ditt dokument en personlig touch. Handstilar typsnitt är ofta mycket lättare att läsa än andra typsnitt, så det är perfekt för ett brev eller CV. Dessutom ser handstilar ut mer professionella och anpassade på tryckta dokument.