Facebook Messenger är ett program som du kan använda för att skicka och ta emot meddelanden från dina vänner på Facebook. Det finns också andra saker du kan göra med Messenger, till exempel att ringa och videochatta med dina vänner, dela bilder och filmer, spela spel tillsammans eller bara hitta nya vänner som har samma intressen som dig. Du behöver inte ha ett Facebook-konto för att kunna använda Messenger – det räcker med att ha en mobiltelefonnummer.

Vad är Facebook Messenger?

Facebook Messenger är ett av de mest populära programmen för textmeddelanden. Det finns på både Android- och iOS-mobiler. Programmet använder Facebooks egna tjänst för att skicka meddelanden, men det går också att använda andra tjänster som SMS eller WhatsApp. I Messenger kan man också göra video- och röstsamtal, samt dela filer med andra personer.

Varför använda Facebook Messenger?

Det finns flera anledningar till varför man ska använda Facebook Messenger. För det första är det ett mycket enkelt sätt att kommunicera med vänner och familj. Man behöver inte ladda ner någon extra app, utan kan enkelt chatta via Facebook. Dessutom är det gratis att skicka meddelanden, bilder och videos via Messenger. Det går även att ringa gratis via appen, vilket kan vara praktiskt om man befinner sig i ett annat land där telefonpriserna är höga.

Hur fungerar Facebook Messenger?

Facebook Messenger är en programvara som låter användare av Facebook-tjänsten att chatta med varandra. Programvaran finns tillgänglig för både mobiltelefoner och datorer, och det går även att använda webbläsaren på Facebook.com. För att kunna chatta på Messenger måste man ha ett aktivt Facebook-konto, men det går även att registrera sig med en annan e-postadress om man inte vill använda sitt Facebook-konto.

Programvaran har flera olika funktioner, bland annat:
* Gruppchattar – Det går att starta gruppchattar med upp till 50 personer samtidigt. I gruppchattsidan syns vem som deltar i chatten, och man kan se vilka av dessa personer som är online just nu. Man kan även lägga till nya personer i gruppen under tiden som den pågår.
* Video/ljudsamtal – Det går att ringa video- och ljudsamtal direkt från programvaran genom att trycka på respektive ikon i chatfönstret (videoikonen ser ut som en kamera, och ljudikonen ser ut som en telefon). Detta fungerar beroende på vilken typ av internetuppkoppling den andra personen har (och hur bra den är), men det brukar oftast vara possible to make a call without any problems. If one of the persons has a bad internet connection the quality of the call might suffer though. Video/audio calls can also be made to more than one person at the same time – up to six people at once on mobile phones and eight people at once on computers

Tips för att använda Facebook Messenger på bästa sätt

Facebook Messenger är en av de mest populära chat-apparna på marknaden idag. Den har en användarvänlig interface och massor av coola funktioner, men det finns några saker du kan göra för att maximera din användning av appen. Här är några tips:

• Se till att du laddar ner den senaste versionen av appen från App Store eller Google Play. Detta ger dig tillgång till de senaste uppdateringarna och fixar eventuella buggar i tidigare versioner.

• Var beredd att chatta! Starta Messenger varje dag så att du alltid är uppkopplad med dina vänner och familjemedlemmar. Om du inte redan har messenger startad, kommer detta bara ta ett par sekunder när du faktiskt behöver chatta med någon.

• Använd snabbmeddelandefunktionen! Denna funktion gör det möjligt för dig att skicka sms-liknande meddelanden via Facebook Messenger utan extra kostnad (endast mobilabonnemangskostnader). Detta är perfekt för korta frågor eller meddelanden som inte kräver en långsam och formell chat-konversation. Snabbmeddelandena visas som blixtljusikoner i din chatfönsterhögerkant, så se till att hitta dem ditt next time ni börjar prata!

• Ladda ner olika stickerpack! Det finns massor av olika stickerpaket ute på internet som du kan ladda ner och installera i Facebook Messenger. Dessa stickers fungerar som bilder/emojis men är ofta mycket mer roliga och passande för olika situationer (ex: ”Sassy Black Girl” -stickers). Sök på ”Facebook Messenger Sticker Packs” för att hitta bra alternativ, eller besök din favoritwebbplats/bloggares hemsida – många har sin egna unika pack man kan ladda hem gratis!

Vanliga frågor och svar om Facebook Messenger

Vanliga frågor och svar om Facebook Messenger
Q: Hur laddar jag ner och installerar Facebook Messenger?
A: Du kan ladda ner Facebook Messenger gratis från App Store eller Google Play. Följ bara instruktionerna för att installera appen på din enhet.
Q: Hur loggar jag in i Facebook Messenger?
A: Öppna appen och ange ditt telefonnummer eller e-postadress och lösenord för att logga in. Om du inte har ett konto ännu, klickar du bara på ”Skapa konto” och följer anvisningarna.
Q: Vad gör jag om jag glömde mitt lösenord till Facebook Messenger?
A: Gå bara till facebook.com/login/identify?ctx=recover&ars=royal_blue_bar, Ange ditt telefonnummer eller annan kontaktinformation som vi har om dig, så skickar vi informationen som behövs för att återställa ditt lösenord.