Det finns många olika saker som du kan ta i beaktande när du designar ett professionellt visitkort. En av de viktigaste aspekterna är hur du använder färg på ditt kort. Du vill inte använda för mycket färg, eftersom detta kan göra ditt kort se kaotisk och ofokuserad ut. Det är också viktigt att titta på storleken på ditt kort. En standardstorlek är 2×3 tum, men det finns också 3,5×2 tum-kort som är lite större. Detta ger dig mer yta att arbeta med när det gäller layouten av ditt kort.

En annan viktig aspekt av designen av ditt visitkort är den typ av papier du använder sig av . Ett tjockare, tygligare papier ger ett mer exklusivt intryck, medan ett mindre tjockare papier passar bra till en informellare look. Det finns flera olika typer av finishningar du kan ge till dittVisitkartonger , inklusive matta, gloss och UV-skyddade finishningar . Valfri finish beror helt på vilket slags intryck du vill skapa med ditt visningskort

Utgå från ditt visitkortsmall.

Du börjar alltid med att utgå från ditt visitkortsmall när du skapar ett visitkort. Ditt visitkort är en viktig del av din affärsidentitet och det är viktigt att du tar tid på att skapa ett professionellt och unikt visitkort. Det finns många olika sätt att designa ditt visitkort, men det är alltid en bra idé att börja med en grundläggande layout. Sen kan du lägga till dina egna personliga touches och göra det mer unikt. Se till att följa dessa tips när du designar ditt visitkort:

1. Välj rätt storlek på kortet – Ditt kort ska vara anpassat efter den yta som finns på tryckarkniven. Om du inte vet vilken storlek som passar dig bäst, så kan du alltid be om hjälp från en expert på tryckeriet. De flesta tryckerier har standardiserade storlekar på deras kort, så se till att fråga innan du beställer tryckningen.

2. Använd riklig med whitespace – En vanlig misstag folk gör när dedesignar sina egna kort är att de packar in för mycket information i ett litet utrymme. Titta på de flesta professionella kort och mest troligt ser du massor av ”whitespace”. Whitespace är tomrummet mellan elementen i ditt kort och det är viktigare än man tror! Tomrummet ger ditt kort balance och gör det luftigare och mer lättläst, vilket gör det mer proffsigare looking overall. Så sluta packa in information i smutsiga little corners- anvender mycket whitespace is the key!

3.”Less is more” – Keep it simple! Detta motto giltigheten extra mycket nuförtiden niemand vill ha ett overcrowded card som ser ut som reklamposter . Fokusera på inkludering bara det absolut viktiga- din logotyp , webbadress , tagline , telefonnummer osv . Oftast mindre text informationsbitar ser snyggare ut sammanfattas i icoons/symboler (exempelvis iphone /twitter icons) . Gör texten lite större fontsize ifall ni verkligen behöver include mycket information (typ adress etc ) – ibland funkar a bigger cardsize beroende hur ni planerat resten av layoutern . Also titta runtom internet för inspiration – ta inspiration ifrÃ¥n andras cards men INTE direkt copy !

Välj ett professionellt foto av dig själv.

För det första, välj ett bra foto av dig själv. Professionella fotografer använder ofta ljus och skuggor på ett sätt som framhäver personens ansikte och kropp. Detta är inte alltid möjligt att göra själv med en vanlig digitalkamera. Om du väljer ett foto som tagits av en professionell, se till att det visar hur du ser ut i verkliga livet. Fotografer använder ofta olika tekniker för att göra folk se bättre ut på bilder än de gör i verkliga livet.

Det andra du vill titta på när du väljer ett professionellt foto av dig själv är kvaliteten på bilden. Se till att den är skarp och har bra ljusning. Det finns inget worse than a blurry or dark photo of yourself! Bilder som är suddiga eller mörka ser inte bara dåliga ut – de kan också ge intrycket av att du är slarvig eller obekant med hur man tar hand om en kamera.

Om du planerar att använda ditt foto på nätet, titta på storleken på bilden också. Du vill inte ha ett gigantiskt foto av dig själv som tar upp hela skylinen! Ett litet, skarpt foto fungerar bra online – det behöver inte vara mer än 400×400 pixels (eller 100-200KB).

Använd en logotyp eller slogan för ditt företag.

Ditt företag behöver en symbol som folk kommer ihåg och associerar med ert varumärke. En logotyp är ett snabbt och enkelt sätt att göra detta – det är den grafiska representationen av ditt företagsnamn. Slogans är korta, catchiga fraser som representerar ditt företags budskap eller mottot. De kan användas på allt från affischer och reklam till visitkort och webbsidor. Att ha en logotyp eller slogan ger ditt företag professionell image, visar kunden att ni tar er verksamhet på allvar, och hjälper dem att komma ihåg er när de behöver era tjänster.

Förtydliga vad du gör och var du kan nås.

Var god förtydliga vad du gör och var du kan nås. Detta är ett mycket viktigt budskap som vi ofta glömmer bort i vårt dagliga liv. Förtydligande avseende vad man gör och var man kan nås underlättar för andra att kommunicera med en, samtidigt som det ger trygghet och förbättrar kvaliteten på den information som delas.

Ge visitkortet en personlig touch

Visitkort är ofta det första intrycket av ditt företag som en potentiell kund eller partner kommer ihåg. Med det sagt, se till att ge dina visitkort en personlig touch så att de verkligen representerar vem du är och vad du står för. Använd högkvalitativt papper och tryck när du skapar dina kort, och var noga med att inkludera all relevant information om ditt företag och din roll i det. Om du har plats, lägg till en unik design eller bild på kortet som verkligen skriker ”mitt företag!” Detta gör det mer sannolikt att mottagaren sparar kortet – och använder det igen när de behöver den tjänsten eller produkten som du erbjuder.