Det finns många olika åsikter om det här med att köpa följare på Instagram. Vissa säger att det är helt okej, medan andra menar att man kan risera att bli avstängd från tjänsten. Självklart beror det på vilket företag eller person som man köper följare ifrån, och vad man egentligen betalar för. Om du bara köper en massa fake-konton som inte gör någonting annat än att gilla dina inlägg, ja då kan det mycket väl vara så att Instagram upptäcker detta och avstänger dig. Men om du istället köper riktiga människor som verkligen interagerar med ditt innehåll, ja då tror jag inte att du har något att oroa dig för!

Hur kan man bli avstängd från Instagram om man köper följare?

Det är inte ovanligt för användare av sociala medier, särskilt Instagram, att köpa sig följare. Detta är ett enkelt sätt att snabbt bygga upp en publik på din plattform utan mycket ansträngning från din sida. Dock kan detta leda till allvarliga konsekvenser om du blir upptäckt. En av de mest uppenbara anledningarna till varför det är olagligt och kan resultera i avstängning från tjänsten, är att det strider mot reglerna som Instagram har satt upp för hur man skapar ett konto och interagerar med andra användare. Köpta följare innebär ofta att personerna som du ”followar” inte har något genuint intresse av ditt innehåll, vilket gör det svårt för riktiga människor att hitta och engagera sig med ditt flöde. Dessutom finns det en risk för att konton som du har betalat för att prenumerera på kan vara falska, vilket innebär att du bara slösar bort pengar på något som aldrig kommer leda till någon form av ROI (Return On Investment). Som sagt, om du blir ertappad med purchased followers on your account there is a high chance that your account will be shut down by Instagram. This is because it goes against the terms and conditions that users agree to when they sign up for the service, and it also creates a bad user experience for other users of the platform who are trying to connect with real people and brands. So if you’re thinking about buying followers beware that it could lead to some serious consequences including being banned from Instagram entirely.

Varför är det farligt att köpa följare på Instagram?

Köpa följare på Instagram är farligt av flera olika anledningar. För det första gör det dig mindre trovärdig, eftersom människor kan se att du har köpt dina följare. Detta kan leda till att du tappar riktiga följare, eftersom de inte kommer att engagera sig med innehåll som ser ut att vara inauthentiskt. Dessutom är det olagligt i vissa länder, så du riskerar också böter om du blir ertappad.

Vad händer om man blir avstängd från Instagram efter att ha köpt följare?

En avstängning från Instagram innebär att man inte längre har tillgång till sin konto och därmed inte kan använda tjänsten. Detta är oftast ett resultat av olaglig aktivitet såsom spamming, köp av följare eller andra regelbrott på sajten. En avstängning är allvarligt och kan ha många negativa konsekvenser för den som blir avstängd. Förutom att man inte längre har tillgång till sitt eget konto och dess innehåll, kan detta leda till svartlistning hos Instagrams reklampartners och annonsörer. Det betyder att personen inte längre kan tjäna pengar på sitt Instagram-konto genom annonsering eller samarbeten med andra företag. En avstängning från Instagram är alltså mycket mer än bara en bannlysing – det är en ekonomisk straff som kan vara mycket svårt att recover från.

Kan man återfå tillgång till sin Instagram-konto ifall man blir avstängd?

Det finns olika skäl till varför man kan bli avstängd från sin Instagram-konto. Om du har gjort något som bryter mot Instagrampolicyn, såsom att ladda upp olagligt innehåll eller sprida spam, kan det leda till att ditt konto stängs ner. Det finns dock möjlighet att återfå tillgången igen om du tar kontakt med Instagram och förklarar vad som hände. Om du bara behöver återställa ditt lösenord kan du göra det genom att använda funktionen för glömt lösenord på Instagramps hemsida.

Så undviker du att bli avstängd från Instagram när du köper följare

För att undvika att bli avstängd från Instagram när du köper följare bör du följa dessa enkla regler: 1. Se till att inte köpa fler än 5 000 följare på en gång. Detta kan verka som mycket, men det är vad Instagram tillåter sina användare att göra. Om du köper mer än detta, riskerar du att bli avstängd. 2. Var noga med vem du köper dina följare från. Det finns många olika tjänster där ute, och inte alla är skapade lika. Vissa tjänster ger dig bara bot-följare som aldrig interagerar med din content, och detta ser absolut inte bra ut i algorithmet eller för andra användare som ser din profil. Så se till att läsa recensioner och jämför olika tjänster innan du bestämmer dig! 3. Fortsätt posta högkvalitativt innehåll trots att du har kommit upp i follower-antalet – detta är A och O om du vill behålla dina followers (och inte bli avstängd). Sluta aldrig experimentera med nya idéer eller former av innehåll – håll produktionen igång så hinner publiken upp!