Det finns massor av olika appar tillgängliga för både mobiltelefoner och surfplattor som kan vara användbara i vardagen. Exempel på sådana appar är kalendrar, to-do listor, reseplanerare och mycket mer. Dessa verktyg gör det enklare att hålla reda på allt man behöver göra och planera resor på ett effektivt sätt. Det finns även appar som hjälper dig att spara pengar genom att jämföra priser på olika produkter eller tjänster. Andra praktiska appar inkluderar GPS-navigering, bankappar och sociala medieplattformar som Facebook och Twitter.

Bra appar för hälsa och fitness

En av de bästa appar för hälsa och fitness är Endomondo. Endomondo är en app som har allt du behöver för att komma igång med din träning och nå dina mål. Appen har ett stort urval av olika träningsprogram och aktiviteter, så det finns något för alla. Du kan enkelt logga ditt träningspass, se hur mycket kalorier du bränner och dela dina framsteg med vännerna. Endomondo är gratis att ladda ner, så det finns inget stopp på hur mycket du kan använda den!

Appar som gör vardagen enklare

Appar finns till allt möjligt idag, och det är inte konstigt att de flesta av oss har minst ett par stycken installerade på våra mobiler. De gör vardagen enklare på olika sätt, beroende på vilken typ av app man använder. Det finns appar för matinköp, bokningar, reseplanering och mycket annat. Ofta är det smidigare att använda en app för något specifikt än att gå in via webbläsaren. Det tar mindre tid och man slipper ladda ner massor av olika sidor som bara tar upp onödigt mycket space i telefonen.

Nödnummer och säkerhetsappar – alltid beredda

Alltid beredda. Det är ett motto som vi alla bör leva upp till, och det gäller särskilt nödnummer och säkerhetsappar. Vi vet aldrig när en nödsituation kan uppstå, men med hjälp av dessa verktyg kan vi vara förberedda på det värsta.

Nödnumret 112 är alltid tillgängligt, dygnet runt, året om. Det finns för att ge oss den snabbaste möjliga hjälpen i en livshotande situation. Oavsett om vi behöver polis, ambulans eller brandkår så kommer 112 att koppla oss direkt till rätt personer. Dessutom finns det flera olika appar som vi kan ladda ner för att öka vårt skydd i en nödsituation.

Sveriges Radio Alarmapp är en av de mest användbara appararna för oss som bor i Sverige. Den ger oss information om farliga situationer i vårt närområde – exempelvis vulkanutbrott, orkaner eller extrem hetta – så att vi kan ta precis de åtgärder som behövs för att skydda oss själva och våra familjer. Andra appar som kan vara bra att ha installerade är Hitta min iPhone (för iOS) eller Find My Device (för Android), SOS Alarm samt First Aid by British Red Cross. All these apps are free to download and could potentially save your life in an emergency situation!

Smarta lösningar för träning och motion

Det finns flera smarta lösningar för träning och motion. En av de bästa sakerna du kan göra är att hitta en aktivitet som du gillar och sedan se till att variera din träning. Detta betyder inte nödvändigtvis att du måste gå all-in på ett gym, utan det handlar om att hitta rätt balans mellan kardio, styrketräning och stretchning för just dig.

För den som vill ha mer struktur i sin träning finns det idag flera appar och onlineprogram som kan guidas genom olika typer av workout. Ett annat tips är dagsljus – ta dig ut i solen minst 20 minuter per dag för bästa effekt! Att röra på sig regelbundet har många positiva effekter på både kropp och själ, men det viktiga är att lyssna på sin kropp för att hitta den typ avmotion som passar just dig.

Appar för bättre matvanor – ät rätt och må bra!

Det finns flera olika appar som kan hjälpa dig att förbättra dina matvanor. EatRight Pro är en app som rekommenderar nyttiga och balanserade måltider baserat på dina individuella behov. Du kan också logga in hur mycket du har ätit och dina aktiviteter under dagen, så att du får feedback på hur mycket energi du faktiskt intar. HealthyOut är en annan app som ger dig förslag på nyttig mat i närheten av din nuvarande plats, med filter alternativet ”vegan”, ”gluten-free” eller ”high protein”. Urberget är en tredje app, speciellt anpassad för vegetarianer och veganer – här kan man hitta receptförslag men också tips om restauranger i Stockholm med vegetarisk/vegansk mat.

Kategorier: Internet