Det finns flera olika strategier för hur man kan använda Pinterest för att nå ut till fler människor och få deras uppmärksamhet. Först och främst är det viktigt att ha ett intressant innehåll som folk vill ta del av, samt en snygg och användarvänlig design på ditt Pinterest-konto. Dessutom kan det vara bra att tänka på sökmotoroptimering när du skapar dina pins, så att du ligger högt upp i träfflistan när folk söker efter olika ämnen på Pinterest. Det går även att annonsera med PPC (Pay per Click) påPinterest, vilket är en metod som ofta ger mycket goda resultat.

Hur når jag fler människor med mina pins?

Du kan nå fler människor med dina pins genom att använda olika sociala medier och andra online-verktyg. Det finns massor av sätt att göra detta, och du bör experimentera för att se vad som fungerar bäst för dig och din verksamhet. Men här är några tips:

• Skapa en stark profil på sociala medier som folk kommer ihåg. Detta innebär inte bara att du har ett snyggt och professionellt utseende, men även ett unikt bruksnamn, tagline eller slogan (som ”The Pin Guy” eller ”Pin Master”) som människor lätt kan komma ihåg. Dessutom bör du regelbundet uppdatera din profilbild och statusmeddelanden så att dina följare ser att du är aktiv.

• Gör dina pins tillgängliga via olika sociala mediekanaler, såsom Facebook, Twitter och Instagram. Använd hashtags (#) noggrant för att maximera exponeringen av dina pins; titta på vad andra använder för relevanta hashtags och anpassa sedan din egen strategi. Du kan även betala för annonser på sociala medier om du vill ha ytterligare exponering.

• Utnyttja de visuella aspekterna av online-marknadsföring genom att skapa infografiker, blogginlägg eller videos om hur man tar sig an olika pin-relaterade projekt (som bygger en pinata). Dessa typer av innehåll lockar ofta fler visningar – och potentiella kunder – än textbaserat innehåll alone.

5 olika strategier för att nå ut till fler på Pinterest

Det finns flera olika sätt att nå ut till fler på Pinterest. Man kan t ex använda sig av hashtags, pins, boards eller annat innehåll som är intressant och relevant för den målgrupp man vill nå. Här är fem strategier:

1. Använd hashtags – Hashtags är ett bra sätt att hitta innehåll som är relaterat till det man letar efter på Pinterest. Man kan använda både allmänna och mer specifika hashtags för att hitta rätt målgrupp. Allmänna hashtags inkluderar #pinteresttips och #socialmedia, medan mer specifika hashtags skulle kunna vara #viraltinnehåll eller #marknadsföringpåpinterest.

2. Pin relevant innehåll – Pins som är intressanta och relevanta för din målgrupp kommer att ha större chans att bli delade och spridas vidare. Se till att ditt inneháll har en tydlig call to action så att användarna vet vad de ska göra (skapa en pin, besöka din hemsida etc.) när de kommer till ditt innehÅll via Pinterest.

3. Skapa engagerande boards – Boards som lockar till interaktion och ger användarna möjlighet att delta aktivt i dialog kommer troligtvis få fler visningar och interaktioner än vanliga boards med bara text eller bilder. Utmana dina followers i främst tävlingar, men även andra aktiviteter där de kan visa upp sin creativity genom pinsning av olika objekt på dina boards!

Tips på hur man optimerar sin Pinterest-strategi

För bästa resultat, följ dessa tips när du planerar och genomför din Pinterest-marknadsföringsstrategi:

1. Utnyttja Pinnables
Pinnables är ett bra sätt att optimera din närvaro på Pinterest. Dessa innehållselement kan vara blogginlägg, infografik, produktbilder eller annat visuellt material som användare enkelt kan spara och dela med andra. För att göra det enklare för användare att spara och dela dina Pinnables, be sure to include share buttons on each one.

2. Använd hashtags
Hashtags är ett effektivt sätt att organisera ditt innehåll på Pinterest och hjälpa användare hitta det de letar efter. När du laddar upp pins, inkludera relevanta hashtags i titeln och beskrivningen av pinnet. Men var inte för generös – 5-7 hashtags per pin räcker gott för både relevans och synlighet.

3. Var aktiv regelbundet
För bst resultat frn din strategi br du vara aktiv p socialamedierna ofta – helst dagligen eller t minst 3-5 gnger i veckan Du behver inte skapa nytt innehll fr varje post men se till att allt material r relevant och up-to-date fr dina frelsares Det finns olika verktyg som kan automatisera inlgg och schemalagda pins s att du slipper kmpa fr ta hand om allting manuellt

Så här använder du hashtags och andra verktyg för att nå ut till fler på Pinterest

För att få ut det mesta av Pinterest använder många #hashtags. Detta är ett effektivt sätt att hitta pins som intresserar en och dessutom få andra pinterest-användare att se ens egna pins. Andra verktyg för att nå ut till fler på Pinterest är t.ex. ”Rich Pins” (som ger mer information om en pin) och ”Board Covers” (som gör dina boards mer attraktiva).

Att tänka utanför boxen – 3 kreativa sätt att sticka ut med ditt innehåll på Pinterest

När det gäller innehåll på Pinterest är det viktigt att tänka utanför boxen. Detta eftersom det finns många andra användare som tillhandahåller liknande innehåll, och du vill inte att ditt innehåll ska vara igenkänt bland allting annat. Här nedan listas tre kreativa sätt att sticka ut med ditt innehåll på Pinterest:

1. Använd unika och originella bilder i dina pins. Detta betyder inte att du behöver ta alla dina egna foton – men se till att använda bilder som inte har sett likadan ut hundratals gånger förut.

2. Gör din pin-beskrivningar korta men informativa. Ingen vill läsa en roman när de scrollar genom deras feed, så hitta ett balansgung mellan korthet och effektivitet i din beskrivningar.

3. Ge dina pins olika titlar för att locka till klickbarhet. Att ha en catchy titel på din pin kan verkligen vara avgörande för om användare väljer att spara den eller inte – satsa på namn som är lite provocerande och unika!