Twitter är ett online-samhälle och en microbloggingtjänst som lanserades 2006. Twitter tillåter användare att skicka och läsa andras uppdateringar, kallade ”tweets”, som är begränsade till 140 tecken. Användarna kan följa varandra och tweeter från deras egna tidslinjer. Tweets visas på användarens profilsida och i deras flöde (deras lista av följande) samt på de användares egna tidslinjer som följer dem. Tweeting är offentligt standardiserat: tweets visas inte bara på twitter.com utan kan också syndikeras via RSS-flöden, API: er eller webbläsartillägg. Detta har gjort Twitter mycket populärt bland bloggare, journalister, entreprenörer, marknadsförare med mera – alla vill ha det senaste snacket!

Twitter grundades av Jack Dorsey

Twitter grundades av Jack Dorsey och lanserades den 21 mars 2006. Twitter är en onlinetjänst som gör det möjligt för användare att kommunicera genom korta meddelanden kallade ”tweets”. Med Twitter kan man följa andra personers tweets, men man behöver inte vara inloggad för att läsa tweets. För att skapa ett tweet, måste man registrera sig på webbplatsen. En användares profil innehåller deras tweets, information om vilka andra personer de followar och information om vem som followar dem.

Twitter lanserades offentligt i januari 2006

Twitter lanserades offentligt i januari 2006 av företaget Obvious Corporation. Twitter är en online-tjänst som gör det möjligt för användare att skriva korta meddelanden, kallade ”tweets”, och dela dem med andra användare. Tweets kan innehålla text, bilder, länkar eller video. Twitter är en av de mest populära sociala nätverksplattformarna i världen med mer än 310 miljoner aktiva användare per månad.

Två år senare hade Twitter en miljon användare

Twitter är ett amerikanskt socialt nätverk och microbloggningssystem som lanserades 2006. Tjänsten går ut på att användare ska kunna skicka korta meddelanden, 140 tecken eller mindre, som kallas ”tweets”. När Twitter startade hade det bara en handfull av användare, men två år senare hade tjänsten en miljon användare. I dag har Twitter fler än 310 miljoner aktiva användare per månad och är ett av de mest populära sociala nätverken i v world.

I dag har Twitter cirka 320 miljoner aktiva användare

Twitter är en social media tjänst som lanserades 2006. I dag har Twitter cirka 320 miljoner aktiva användare. Tjänsten går ut på att skapa korta meddelanden, kallade tweets, med en maxlängd av 280 tecken. Tweets kan innehålla text, bilder, video eller ljud. Användare följer andra användares flöden och kan själva välja att göra sitt flöde privat eller offentligt.

Twitter har varit med om att förändra hur vi kommunicerar

Twitter är en social medieplattform som lanserades 2006. Sedan dess har den vuxit och blivit mycket populär. Idag används Twitter av många människor runt om i världen för att kommunicera med varandra. Twitter har påverkat hur vi kommunicerar på flera sätt. Det har gjort det enklare för oss att hitta nyheter, dela information och ha konversationer med andra människor. Dessutom har det gjort det möjligt för oss att kommunicera med personer som vi annars inte skulle ha träffat.