En webbplats är en samling av olika webbsidor som hålls ihop av länkar. En webbsida är en enskild sida med text, bilder och eventuellt annat innehåll. Webbutiker är specialiserade webbsidor där man förutom vanlig information också kan göra inköp av varor eller tjänster.

En webbplats är en plats på internet som innehåller text, bilder och andra filer.

En webbplats är en plats på internet som innehåller text, bilder och andra filer. Webbplatsen kan användas för att visa information om ett företag eller en organisation, samt för att tillhandahålla tjänster såsom e-post och webbsidor. För att nå en webbplats måste man ange dess adress i en webbläsare. Adressen består av två delar: domänen (exempelwebbplats.se) och vägen till den specifika filen på servern (index.html).

En webbsida är en del av en webbplats, ofta med ett specifikt tema eller syfte.

En webbsida är en del av en webbplats, ofta med ett specifikt tema eller syfte. En webbsida innehåller vanligen text, bilder och länkar till andra sidor på nätet. Det finns olika typer av webbsidor, exempelvis hemsidor, bloggar och forum. För att skapa en webbsida behövs det oftast en webserver och ett domännamn. Webbsidor kan vara statiska eller dynamiska. Statiska sidor innehåller samma information för alla användare, medan dynamiska sidor visar olika information beroende på vem som besöker dem.

E-handel, även kallad onlinehandel eller internethandel, innebär handel med varor och tjänster via internet.

E-handel, även kallad onlinehandel eller internethandel, innebär handel med varor och tjänster via internet. Detta ger möjlighet till snabb och enkel handel mellan företag och konsumenter utan att behöva träffas fysiskt. E-handeln har under de senaste åren vuxit snabbt i Sverige och idag går det att handla nästan allt på nätet. Förutom traditionella varor som kläder och elektronik finns det idag även möjlighet att handla matvaror, resor och tjänster online.

Innehållet på en webbutik skiljer sig från vanliga affärer genom att det finns mer information available om produkten innan man köper den.

Innehållet på en webbutik skiljer sig från vanliga affärer genom att det finns mer information available om produkten innan man köper den. Detta är förmodligen eftersom det tar mindre arbete för säljaren att lägga upp informationen på nätet, och därför är det inte lika kostsamt. Man kan ofta hitta recensioner av produkterna, och se bilder från olika vinklar. På sina håll kan man till och med prova produkten innan man bestämmer sig för att köpa den.

Det går oftast snabbare att handla i en webbutik än i vanliga butiker, då man slipper stå i kö och kan betala direkt online med kreditkort eller banköverföring.”

Det går oftast snabbare att handla i en webbutik än i vanliga butiker, då man slipper stå i kö och kan betala direkt online med kreditkort eller banköverföring. Man behöver inte också leta runt bland hyllorna för att hitta rätt produkt, utan man kan enkelt söka upp det på nätet och läsa mer om det innan man bestämmer sig för att köpa det. Det finns dock nackdelar med att handla på nätet, som t.ex. risken för bedrägerier och att produkten inte alltid lever upp till förväntningarna när man väl får den hem.

Kategorier: Internet