Whatsapp är en app som gör det möjligt för användare att skicka textmeddelanden, bilder och videor till varandra. Appen är gratis att ladda ner och använda, men du behöver ha ett abonnemang på en mobiltelefonoperatör för att kunna skicka och ta emot meddelanden. Whatsapp kan också användas för att göra samtal, men då du måste ha ett Wi-Fi-anslutning. För att skapa en gruppchat i Whatsapp, tryck på ikonen med tre prickar i den övre högra delen av skärmen. Detta kommer att öppna menuen ”Ny grupp”. Tryck sedan på ”Ny grupp” -knappen längst ned på skärmen. Du kommer nu till skärmbilden där du väljer vilka kontakter som ska ingå i gruppchatting. När du har valt de personer du vill chatta med, tryck på ”NEXT” -knappen längst ned på skalan. Nu kan du ge din grupp ett namn och välja en profilbild för den (du kan ta ett foto genom appen, eller välja en bild från ditt galleri). Tryck sedan på ”DONE” -knappen ligger till höger om knapparna för profilbild och namn. Detta tar dig tillbaka till chattskärmen, där du ser alla de personer som ingick i din gruppchatting listas tillsammans med deras namn och profilbilder. I det högra hörnet av chattskuggan finns en ikon som ser ut som två mikrofoner; tryck på den ifall du vill göra ett samtal med alla personerna i din grupp (du behöver dock befinna dig i ett Wi-Fi-netycke).

Hur skapar man en gruppchat på Whatsapp?

För att skapa en gruppchat på Whatsapp, behöver du först ladda ner och installera appen på din mobiltelefon. När det är gjort, startar du appen och loggar in med ditt telefonnummer. Sedan klickar du på ikonen för chattar längst ner till vänster och sedan på ”Ny grupp”. Därifrån kan du välja vilka kontakter som ska vara med i gruppen genom att söka efter namn eller nummer, eller välja från listan över dina kontakter. När alla är valda, trycker du på ”Skapa grupp”. Ditt nya samtal dyker nu upp i chattlistorna tillsammans med andra enskilda och gruppsamtal.

Varför är det bra att ha en gruppchat på Whatsapp?

Det är bra att ha en gruppchat på Whatsapp för många olika anledningar. För det första gör det kommunikationen mycket enklare, eftersom alla medlemmarna i gruppen kan se vad som sägs och skrivs. Detta innebär också att man slipper lämna ut sitt telefonnummer till främlingar. I en gruppchat kan man också snabbt och enkelt dela bilder, filmer och andra filer med alla andra i gruppen. En annan stor fördel är att det är mycket enklare att hålla reda på allt som händer i gruppen, jämfört med t ex Facebook-grupper där det ofta blir mycket rörigt.

Vad behöver man för att skapa en gruppchat på Whatsapp?

För att skapa en gruppchat på Whatsapp behöver man bara några få saker. Först och främst behöver man ett mobiltelefon med WhatsApp installerat. Sedan behöver man minst två andra personer som också har WhatsApp installerat på deras telefoner. När du har alla dessa saker, öppnar du bara WhatsApp och går till Chatta > Ny chatt > Skapa ny grupp. Därefter väljer du vilka kontakter du vill lägga till i gruppen genom att markera dem i listan över kontakter som visas. Slutligen trycker du på Spara knappen längst ner på skärmen för att spara din nya gruppchat.

hur lägger man till personer i sin gruppchat på Whatsapp?

För att lägga till en ny kontakt i din gruppchat på WhatsApp, gör följande:

1. Öppna appen och logga in med ditt telefonnummer.
2. Tryck på Chatta-knappen längst ner till vänster.
3. Tryck på Plus-knappen uppe till höger och välj sedan Lägg till kontakt.
4. Skriv in kontaktens mobilnummer eller välj den från din adressbok/kontakter lista (om personen finns i dina kontakter).
5. När du har valt personer som du vill lägga till, trycker du på Spara överst till höger och alla de personer som du valde kommer nu att vara med i gruppchat

vad gör man när man vill lämna en gruppchat på Whatsapp?

När man vill lämna en gruppchat på Whatsapp finns det två olika sätt att göra det. Det första sättet är att bara gå ur gruppen, och det andra sättet är att ta bort sig själv från gruppen. Båda dessa metoder kommer att avsluta din medlemskap i gruppen, men om du tar bort dig själv från gruppen kommer du inte längre att ha tillgång till chatten eller se några av de andra medlemmarnas meddelanden. Du kommer dock fortfarande att få notifieringar om nya meddelanden som skickas till gruppen.